written by
Marije Wendt

De richtlijnen voor het schrijven van gastartikelen op Insiders

Become A Guest Writer 4 min read

Bij Meetingselect willen we meeting professionals over de hele wereld inspireren, delen en opleiden. Als je geïnteresseerd ben in het schrijven van gastartikelen op onze website, lees dan de volgende richtlijnen aandachtig door:

Onderwerpen waarover wij schrijven✍🏻✍🏽✍🏿

We hebben het meestal over het organiseren van vergaderingen en evenementen, het zoeken en boeken van locaties en over technologie. Soms zie je ons ook andere onderwerpen benaderen, zoals het welzijn, productiviteit en tips voor het werken op afstand. Alle onderwerpen hebben betrekking tot de MICE-industrie.

Wie is onze doelgroep 🎯

Onze doelgroep zijn meeting & event planners die super enthousiast zijn over vergaderingen en evenementen. Zij laten zich inspireren door nieuwe ontwikkelingen in de branche en door tips van anderen. We proberen van Insiders een kenniscentrum te maken op het gebied van meeting & event planning.

Hoe kan ik mijn gastartikelen inleveren 📤

Je kan je gastartikelen indienen via carsten@eventtechpartner.com. Wij zullen je artikelen binnen 2 weken beoordelen en sturen jou onze feedback toe. Wij reageren altijd op je artikel, ongeacht we besluiten om het artikel niet te plaatsen. Mocht je na 2 weken nog niets vernomen hebben, laat het ons dan weten en we zullen je een update sturen.

Leer meer over ons linkbeleid🔗

Wij staan geen externe links naar andere bedrijven toe in het eigen geschreven gastartikelen. Houd er ook rekening mee dat alle koppelingen geen gevolg zullen hebben. We raden aan om een link te gebruiken in het artikel die bijvoorbeeld de lezer meer informatie biedt over het onderwerp, die het artikel ondersteunt of waardoor de lezer meer gegevens uit enquêtes, studies, etc. kan raadplegen. Houd er rekening mee dat alle links een no-follow link zullen zijn.

Hoe zit het met On-Page SEO 💻

We proberen zo veel mogelijk bezoekers naar onze website te trekken. Onze artikelen zijn altijd geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Je hoeft trouwens geen zorgen hierover te maken tijdens het schrijven van je gastartikelen. Stuur ons je artikel zoals het is en focus vooral op de kwaliteit en de relevantie van het artikel.

Wij zullen ervoor zorgen dat het artikel goed scoort voor de zoekmachines tijdens het verwerken van het artikel. Het is dus mogelijk dat je kleine veranderingen kan opmerken in het gepubliceerde artikel dan het oorspronkelijke.

En foto’s 🖼️?

Uiteraard, als je een hotel of vergaderlocatie bent en geweldige foto's hebt die we misschien niet hebben, stuur ze dan mee. Maak je anders niet te veel zorgen over foto's - we hebben onze eigen bibliotheek met foto's om te gebruiken.

Wat zijn de stijl & opmaak regels 📝

We hebben geen specifieke opmaak regels - we zullen je artikel aanpassen aan de opmaak van onze blog. We houden onze Insiders blog graag professioneel & inzichtelijk. Vermijd ook zakelijk taalgebruik. Spreek ons publiek aan alsof het je tegen één persoon praat in plaats van tegen meerdere.

Hoelang mogen de artikelen zijn❓

We willen hoogstaande artikelen aan onze lezers bieden en daarom ontvangen we graag artikelen die niet korter zijn dan 700 woorden. Tegelijkertijd is het handig dat het artikel niet meer dan 2000 woorden bevat. Als je denkt dat er extra woorden nodig en van toegevoegde waarden zijn voor het artikel, voel je vrij en maak je artikelen zo lang als je denkt dat het gepast is.

Reposting beleid 🔁

Wij accepteren geen artikelen die ergens anders zijn gepubliceerd, ook geen artikelen die van je eigen website afkomen.

Bio/Professionele profielfoto 😀

We ontvangen ook graag een kort stukje (100 woorden max) tekst over jezelf (bio) en een professionele profielfoto. Je mag een link gebruiken naar je eigen website in je bio - maar, net zoals alle andere links zal dit een no-follow link zijn :)

Copyright ©

Niet alleen accepteren we geen reposts op onze website, maar we zijn ook heel specifiek over de rechten die je zal hebben als het artikel hier eenmaal is gepubliceerd. Je mag het artikel gebruiken voor je eigen portfolio en het artikel zal zeker met jouw naam geassocieerd worden. Plaats het artikel echter niet opnieuw als het eenmaal is gepubliceerd op Meetingselect Insiders. Je riskeert de SEO van jouw website en die van ons. Als we ontdekken dat je iets van een andere website hebt gekopieerd, zullen we jouw inzending automatisch afwijzen. Dit zal je waarschijnlijk in veel minder dan twee weken horen, aangezien plagiaat het eerste is waar we op controleren als we de inzendingen ontvangen.

Welke titels moet ik gebruiken

Focus on creating engaging, click-worthy headlines- but, at the same time, make sure they are not click-bait. Focus op het creëren van boeiende en klikwaardige titels, maar zorg er tegelijkertijd voor dat het geen clickbait is.

Waar zal ik mijn inspiratie/ideeën vandaan halen 💡

Wij lezen graag artikelen op Event Manager Blog, Smart Meetings, MeetingsNet, en andere vergelijkbare websites. We zullen meer dan blij zijn om te zien dat je geïnspireerd bent door hen en artikelen schrijft in een stijl die past bij de websites die wij volgen.

Richtlijnen voor gastartikelen
Meetings industry insights you won't delete. Delivered to your inbox once per month.
Sign up for our newsletter