written by
Marketing

Hoe maak je jouw eindejaarsevent onvergetelijk?

2 min

It’s almost the most wonderful time of the year! Tijd om jouw eindejaarsevent te plannen. Kies je dit jaar voor een kerstdiner, nieuwjaarsreceptie of kick-off? En hoe maak je dan van dit event een meeting waar nog jaren over nagepraat wordt? Bilderberg geeft 3 tips waarmee jouw eindejaarsevent onvergetelijk wordt.

1. Kies een unieke locatie

Een sfeervolle, unieke locatie geeft direct sfeer aan je bijeenkomst, nog voordat deze begonnen is. Zie het als een onuitwisbare eerste indruk. Want wat denk je van een sprookjesachtig kasteel? Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is zo’n locatie die alle ingrediënten bevat voor een onvergetelijk eindejaarsevent. Denk aan de prachtige Zuid-Limburgse omgeving, de entourage van het eeuwenoude kasteel, unieke feestruimtes, diverse mogelijkheden voor het organiseren van activiteiten en natuurlijk smaakvolle bourgondische gerechten. Maar een unieke locatie hoeft niet altijd een kasteel te zijn, dat bewijst Hotel ’t Speulderbos. Deze locatie vind je midden op de Veluwe, omringd door het bos met de dansende bomen. Voor het hotel bevindt zich een groot grasveld – lees: festivalterrein – en binnen is Theaterzaal ’t Speuld een uniek decor voor een onvergetelijk feest. Geniet van een aperitief in het sfeervolle Grand Café en laat je daarna verrassen wanneer de schuifdeuren naar ’t Speuld opengaan. Het feest kan beginnen!

2. Zet verbinding centraal
Elkaar echte, oprechte aandacht geven; dat zorgt voor verbinding. Hoe je dat creëert tijdens een bijeenkomst? Zet een host in. Dit kunnen professionals zijn maar nog krachtiger is het wanneer dit iemand van het bedrijf zelf is. Deze gastheer/gastvrouw staat bij de deur en geeft je gasten een warm ontvangst, heet ze welkom en wijst ze de weg. Op deze manier zorg je ervoor dat alle gasten zich gezien en welkom voelen. Verras daarnaast je gasten met een persoonlijk dankwoord. Dit kan zo klein zijn als een envelop met brief die klaarligt op het bord. Schrijf hier kort op wat de betreffende gast betekend heeft voor jou of het bedrijf het afgelopen jaar. Succes gegarandeerd!

3. Voeg beleving toe
Samen plezier maken zorgt ervoor dat je herinneringen maakt. Beleving kun je op diverse manieren toevoegen aan je bijeenkomst. Denk bijvoorbeeld aan een themafeest met een dresscode en live muziek, dat geeft direct sfeer. Ook het toevoegen van een activiteit zorgt ervoor dat je samen plezier gaat maken. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om door Syberische husky’s voortgetrokken te worden door de omgeving van het hotel van jouw keuze. Deze activiteit kun je in alle weersomstandigheden uitvoeren, de karrespan kan worden voorzien van ski’s of wielen. Of stimuleer creativiteit tijdens een ijskoude workshop ice carving. Samenwerken en plezier maken staan voorop! Uiteraard wordt er gezorgd voor koek en zopie om bij op te warmen. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden om fun toe te voegen aan jouw bijeenkomst. Kunnen wij je van nog meer inspiratie voorzien? Neem dan contact met ons op! Samen organiseren we namelijk een event waar nog lang over zal worden nagepraat.

Meetings industry insights you won't delete. Delivered to your inbox once per month.
Sign up for our newsletter