written by
Marije Wendt

8 Technologische Trends voor hotels in 2021

Meeting Venues 4 min read

Technologie beïnvloedt alle aspecten in ons leven en voor het grootste gedeelte maakt het ons leven eenvoudiger en efficiënter. In dit artikel zullen we kijken naar de meest geweldige Technologische Trends voor 2021 en hopelijk geeft het een goed beeld hoe technologie de hotelindustrie veranderd 👩‍💻.

1. Instant Bookings Software

De meest besproken trend voor volgend jaar is het omzetten van bezoekers in directe boekers met de Instant Bookings Software. Met deze software kunnen meeting professionals die uw profiel op Meetingselect of uw eigen website tegenkomen, direct beschikbare vergaderruimten boeken, waardoor iedereen tijd bespaart en het aantal directe boekingen toeneemt.

Door het omzetten van bezoekers in directe boekers wordt er een betere ervaring voor de klanten gecreëerd en uiteindelijk de inkomsten verhoogd. Ben je benieuwd? Klik hier voor meer informatie.

2. WiFi 6

WiFi 6 - Fast and efficient
Technologische Trend 1: WiFi 6

WiFi 6 is misschien wel de grootste techonologie trend voor hotels voor volgend jaar. Net zoals 5G is WiFi 6 de volgende generatie van het internet, sneller en efficiënter. Met de hoeveelheid apparaten die mensen gebruiken, en ook zullen blijven gebruiken, is een snellere WiFi verbinding bijna onmisbaar. Door WiFi 6 wordt de klantervaring niet alleen beter, ook kan het helpen om de back-end processen te verbeteren - zeker een goede manier om concurrentie voordeel te behalen!

Klik hier voor meer informatie over WiFi 6.

3. Big Data

Big Data - Data is the new oil
Technologische Trend 2: Big Data

Big data is overal om je heen en zeer belangrijk geweest in het verleden. Big data zal in 2021 nog steeds een technologische trend zijn voor hotels. Data is voor iedere industrie waardevol en voor de hotelindustrie geldt hier geen uitzondering op. Het verzamelen van gegevens voor klantinzichten kan op vele manieren gunstig zijn voor hotels. Big data heeft de kracht om belangrijke beslissingen te helpen nemen bij het managen van een hotel.

4. Virtual Reality (VR)

Virtual Reality (VR) - Create an immersive experience
Technologische Trend 3: VR

Aangezien we midden in een pandemie zitten, kunnen we zien dat Virtual Reality een onderdeel wordt van hotels en hierom is het een Technologische Trend voor 2021. Meeting planners zoeken een nieuwe plek voor hun toekomstige bijeenkomst maar tegelijkertijd willen ze ook deze nieuwe plek vanuit huis bezoeken. Virtual Reality kan helpen een meer aantrekkelijkere ervaring te geven aan een locatiebezoek.

Een VR bril is echt niet nodig hierbij. De virtuele rondleiding kan vanaf elk apparaat bekeken worden. Daarnaast vertelt een virtuele locatiebezoek veel meer dan alleen het bekijken van plaatjes.

Klik hier voor enkele voorbeelden van virtuele hotelrondleidingen om wat ideeën op te doen...

5. Kunstmatige Intelligentie (AI)

Artificial Intelligence (AI) - Create personalised experiences
Technologische Trend 4: AI

Kunstmatige intelligentie, een belangrijk punt in de technologie voor hotels en andere technologieën zijn weer afhankelijk van AI. Een computer met AI in staat om taken op zich te nemen die eigenlijke menselijke intelligentie vereisen. Het belangrijkste doel van AI is om de gast een perfecte ervaring te bieden. Dit kan op de volgende manieren:

  • Gerichte marketingcampagnes
  • Het analyseren van voorkeuren voor op maat gemaakte pakketten
  • Proactief interpreteren van het onderhoud van apparatuur
  • Het personaliseren van de totale gastervaring

Welke AI trend verwacht jij in 2021 vooral terug te zien?

6. Service Automation

Service Automation - Quick and efficient
Technoglische Trend 5: Service Automation

Self-service technologie begint veel aspecten van hotels over te nemen om processen sneller, efficiënter en meer gestroomlijnd te maken. De meest voor de hand liggende manier is het hebben van een self-service kisosk voor check-in en registratie.

Daarnaast kan er meer gedaan worden op dit gebied. Denk bijvoorbeeld aan gepersonaliseerde vragenlijsten om de ervaring te verbeteren of de mogelijkheid voor gasten om diensten vooraf aan te geven.

De self-service technologie biedt veel potentie en is zeker een snel opkomende technologische trend voor 2021.

7. Robots

Robots - Be Covid secure
Technologische Trend 6: Robots

Robots ontwikkelen zich snel en kunnen een grote rol spelen in hotels. Voor nu is het gebruiken van een robot de meest handige manier om een hotel Covid proof te houden. Je kan ze bijvoorbeeld inzetten voor huishoudelijke taken zoals het stofzuigen van kamers, of het bedienen van eten aan de hotelgasten.

Het gebruik van robots houdt daar niet op, robots kunnen helpen met bagagevervoer, 24/7 toeristische begeleiding en nog veel meer. De voordelen die robots kunnen bieden aan hotels zijn vrij groot en daarom is het een technologische trend voor 2021 om in de gaten te houden.

Op welke manier zou jij een robot inzetten 🤖?

8. Cybersecurity

Cyber Security - Protect Yourself
Technologische Trend 7: Cybersecurity

Net als elke andere branche, de hospitality industrie is kwetsbaar voor cyberaanvallen, verlies van klantgegevens, phising, etc. De wereld wordt telkens digitaler en de aanvallen zullen dan ook toenemen en daarom is cybersecurity één van de belangrijkste technologische trends voor 2021.

Het is belangrijk dat hotels zich blijven ontwikkelen op dit moment en de meest actuele cyber security tools tot hun beschikking hebben. Omdat hotels over grote hoeveelheden klantgegevens beschikken, zijn ze een groot doelwit voor cyberaanvallers.

Conclusie

De genoemde technologische trends vormen voor ons de lijst voor de top technologische trends voor 2021. Door hun aanzienlijke invloed op de manier waarop hotels werken, vormen de genoemde ontwikkelingen voor ons de lijst voor de top technologische trends voor 2021.

Elke technologie kan hotels helpen efficiënter te worden en de gastervaring te verbeteren. Hopelijk helpt dit artikel jou om de technologische trends voor te blijven en geeft het wellicht inzicht om bepaalde aspecten aan te passen ⭐️.

Meld je gratis aan bij Insiders.

Wil je meer van dit? Sluit je aan bij andere meeting professionals die zich hebben aangesloten bij Insiders om gratis, handige en duidelijke artikelen over meeting planning te ontvangen in hun mailbox, één keer per maand.

Technologische Trends VR WiFi 6 Cyber security Service Automation
Meetings industry insights you won't delete. Delivered to your inbox once per month.
Sign up for our newsletter