Mercure Hotel Amsterdam West: Prachtig hotel in een urban omgeving

Meeting Venues 3 min

Inmiddels is Mercure Hotel Amsterdam West alweer 2 jaar aangesloten bij Meetingselect. Omdat het hotel sinds begin dit jaar een nieuwe hotelmanager heeft, vinden zij het tijd worden om nader kennis te maken.

Het woord is aan Pascal Aartman: “Enkele maanden geleden liep ik enthousiast en vol verwachting de lobby binnen van mijn nieuwe thuisbasis, Mercure Hotel Amsterdam West. Na ruim 27 jaar voor Holiday Inn en Crowne Plaza te hebben gewerkt zou ik voor het eerst kennismaken met deze nieuwe brand. Ik had vanuit mijn netwerk al gehoord dat het echt de moeite waard is een keer bij dit hotel te gaan kijken. ‘Een prachtig stukje groen in een volledig urban omgeving’ was één van de opmerkingen welke mij was bijgebleven. En inderdaad, direct vanaf de ringweg Amsterdam tussen alle corporate hoogbouw, zag ik langzaam een mooi stuk natuurgebied naast een groot meer opdoemen. Op loopafstand van dit ‘geloof het of niet’ strand ligt het hotel welke omgeven is door een heerlijke grote tuin met terras.”

Hotelmanager Pascal Aartman van Mercure Hotel Amsterdam West
Pascal Aartman

De sfeer van het hotel

Daarnaast heeft hotelmanager Pascal Aartman een positieve eerste ervaring van het hotel: “Bij binnenkomst werd ik warm ontvangen door Denice Kirchjuger, de Banqueting Sales Coördinator van het hotel. Denice heeft mij op creatieve maar vooral persoonlijke wijze met alle facetten van het hotel kennis laten maken. De finishing touch van een perfecte introductie. Dit is precies de positieve ervaring welke ik onze gasten als herinnering mee wil gaan geven.”

De ligging

“Bij Mercure Hotel Amsterdam West wordt de klant begeleid bij elke stap van het evenement, van idee tot de uitvoering. Door het combineren van onze kennis en ervaring en alle beschikbare voorzieningen, bedenken en organiseren wij de beste oplossingen voor elk evenement.” aldus Pascal. “Dit hotel voelt als thuiskomen. Mercure Hotel Amsterdam West is zeer strategisch gelegen op een steenworp afstand van Schiphol. Het hotel is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer en vanaf de snelwegen A4, A9 en A10. Daarnaast is het gelegen nabij het RAI congrescentrum en ca. 5 km van centrum in Amsterdam.”

terrace
Terras

Vergaderen en bijeenkomen

Vergaderen bij Mercure Hotel Amsterdam West? Pascal vertelt graag meer hierover! “Het hotel biedt een diversiteit aan zalen met een capaciteit van 2 tot 200 personen en beschikt over eigen parkeergelegenheid. Wees van harte welkom op deze ideale locatie voor jouw vergadering, congres of team building evenement. Voor Internationale gasten verzorgt het hotel een pendeldienst naar de luchthaven Schiphol. Een taxi brengt je binnen 10 minuten naar het hotel. Op loopafstand van het hotel liggen de Oeverlanden, een prachtig stuk natuurgebied met een heerlijk strand waar tijdens warme dagen kan worden gezwommen.”

Heerlijk eten bij ‘At West’

“Het recentelijk verbouwde restaurant ''At West'' biedt een uitgebreide keuze aan gezonde, lekkere en lichte maaltijden met veel verse producten. Stuk voor stuk bereid met natuurlijke, eerlijke ingrediënten en geloof mij: Dat proef je! De keuken is voornamelijk Frans. Genieten naast de open haard, in onze gezellige bar en zomers heerlijk op ons terras met zicht op de prachtige binnentuin. De kaart wordt ieder seizoen aangepast zodat we altijd een passend gerecht kunnen bieden met zo veel mogelijk lokale ingrediënten geserveerd naast een mooi glas wijn uit onze eigen kelder. Het hotel heeft zelfs een eigen bijenhotel dat honing produceert welke Kevin, onze Chef, op creatieve wijze in zijn gerechten weet te verwerken.” aldus Pascal Aartman.

Mercure Hotel Amsterdam West
meeting rooms, break area

Graag tot ziens in Amsterdam, bij Mercure Hotel Amsterdam West!

Trends van meetings en events

Een belangrijke must have die we dit jaar terug gaan zien in onze meetings en events industrie, is het hebben van een Booking Engine op de website van jouw vergaderlocatie. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van Meetingselect en onze Instant Booking & White Label Booking Engine? In dit artikel laten we je graag kennis maken met de voordelen de Booking Engine.

Interesse? 👉 Meld je dan nu aan voor onze wekelijkse webdemo via deze link.

Wanneer? Elke week op donderdag.
Hoe laat? 10.00 uur ⏲
Waar? Online 💻

Conclusie

Mercure Hotel Amsterdam West is een prachtig stukje natuur in een urban omgeving en zeker de moeite waard om te ontdekken! Het hotel biedt verschillende faciliteiten en is ideaal voor vergaderingen en evenementen.

👉 Boek hier jouw volgende meeting bij Mercure Hotel Amsterdam West

Meetings industry insights you won't delete. Delivered to your inbox once per month.
Sign up for our newsletter